Bedrijven & inclusieve werkvloer

Een inclusieve samenleving start bij een inclusieve werkvloer. Maar wat betekent inclusief eigenlijk? Volgens ons is het vakmanschap in omgaan met verschillen: een plek waar iedereen zich thuis voelt. Waar talent wordt benut, ongeacht waar je vandaan komt. En mensen gelijkwaardig zijn en worden behandeld.

Video afspelen

Zelf ervaren wij dagelijks de meerwaarde van inclusie en diversiteit. Ons team bestaat namelijk voor de helft uit newbies. Dagelijks leren we van elkaars talenten, vaardigheden en expertise.

Aan de hand van onze ervaringen geven wij drie praktische tips voor werkgevers om ook inclusief aan de slag te gaan.

1. Waarom inclusief ondernemen

Nederland is een divers land. Dus als je wil dat mensen iets van je kopen, bij je komen werken, of als je hen diensten wil aanbieden, is het belangrijk dat je die diversiteit begrijpt en kan aanspreken. Als gemeente, bijvoorbeeld, moet je op de hoogte zijn van wat voor inwoners belangrijk is en wat hen bezig houdt.

Hoe kan je anders zorgen voor aansluitende diensten? Hoe kan je inspelen op de behoeften? Hoe weet je wat de beste manier is om te communiceren? Het helpt dan als de diversiteit van je klanten of inwoners vertegenwoordigd is in je eigen organisatie.

Daarnaast leidt een divers personeelsbestand tot meer nieuwe inzichten en creatieve oplossingen: je bent als team minder geneigd om allemaal dezelfde blinde vlek te hebben.

2. Hoe neem je een diverse groep mensen aan

Als je een diverse groep werknemers wil aantrekken, probeer dan goed naar je eigen organisatie te kijken. Zijn er dingen die je verwacht van nieuwe medewerkers die diverse sollicitanten wellicht zouden weerhouden om te solliciteren? Of kunnen ze de vacature überhaupt niet vinden, omdat deze altijd op dezelfde platforms wordt gepubliceerd? Lees eens goed de vacature door om te analyseren of alle genoemde competenties echt noodzakelijk zijn om de functie te vervullen.

Vaak is het heel verfrissend om een vacaturetekst los te laten en na te denken over welke waarden en drijfveren belangrijk zijn voor de organisatie. Wanneer mensen komen solliciteren, geeft dat mooie aanknopingspunten om dieper over in gesprek te gaan.

3. Waar begin je met diversiteit?
Is het ooit af?

Met alleen het aantrekken van diverse collega’s ben je er als onderneming nog niet. Werken aan een inclusieve onderneming is een proces, geen project. De diversiteit van de omgeving is constant in beweging, en zo ook de manieren waarop bedrijven die diversiteit het best inclusief kunnen inzetten. Het is een marathon, geen sprint!

Floris van Delft, artistiek directeur van WAT WE DOEN, beschrijft dit proces als een bergwandeling: “Elke keer als je een top bereikt zie je pas weer waar het pad verder gaat. Daar pas je je vervolgens als organisatie op aan. Als je dat goed doet, wordt het uitzicht steeds mooier.

Het interview van WAT WE DOEN lees je hier.

Ervaringen van organisaties die je voorgingen

"Met veel enthousiasme en leergierigheid is Ammar bij MCS terminal in Leeuwarden gestart. Qua taal en werkervaring maakt hij mooie stappen. We hebben er alle vertrouwen in dat Ammar na deze periode in kan stromen in een betaalde arbeidsplaats."
Collega's over Ammar
MCS B.V. Leeuwarden
"Veel nieuwkomers hebben andere gewoontes en ideeën, en dat zorgt voor sfeer en levendigheid (...) Het verrijkt ons, zeker als we er zelf voor open staan."

Judith de Meijer
Coördinator Vrijwilligerswerk bij Cordaan
"De meeste mensen hier genieten van de connecties en interacties. En ze doen dit soort werk graag. (...) De beste ervaringen met integratie zijn de momenten waarop mensen elkaar ontmoeten in wat ze gemeen hebben.”
Jelle
Tuinen van verbinding

Wees ook een inclusieve organisatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top