Wat NewBees voor jouw gemeente kan betekenen

Making matches that matter

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. We matchen nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan.

In onze unieke methodiek combineren we persoonlijke begeleiding en praktijkervaring. Ons doel is om winst te creëren voor iedereen: voor nieuwkomers, deelnemende organisaties en voor de maatschappij als geheel. Dus ook bij uw gemeente. De lokale teams van NewBees werken samen met verschillende gemeenten in Nederland, waarvan minstens de helft zelf een achtergrond als nieuwkomer heeft. Hun toewijding, inzet en netwerk zorgt ervoor dat er voor elke nieuwkomer een passende werkplek bij hun in de buurt gevonden kan worden.

Onze praktische manier van werken past binnen kaders van de Veranderopgave Inburgering die minister Koolmees heeft ingezet. Het intakeproces ondersteunt dezelfde principes en NewBees praktische participatieactiviteiten sluiten aan bij taalonderwijs om zo een duaal traject vorm te geven.

Video afspelen
“NewBees is een onmisbare partner voor Zaanstad. Samen zorgen we ervoor dat nieuwkomers snel onderdeel worden van de Zaanse samenleving.” ​
Maja Matosevic
Programma Manager bij de gemeente Zaanstad

Veranderopgave inburgering

In de Veranderopgave Inburgering wordt de rol van gemeenten groter, waarbij er meer en eerder wordt ingezet op taal, participatie en ontzorgen. Momenteel bereiden de gemeenten zich voor op de uitvoering van de nieuwe wet op lokaal niveau. NewBees biedt passende ondersteuning en begeleiding die aansluit bij dezelfde principes als die van de nieuwe wet.

Onze services voor gemeenten

Het Newbees traineeship

Traineeships zijn op maat gemaakte trajecten waarin de talenten, ervaringen en ambities van nieuwkomers centraal staan. Hierbij combineren nieuwkomers praktijkervaring op de werkvloer met workshops en individuele begeleiding van onze matchers.

​De term ‘traineeship’ wordt gebruikt om aan te geven dat het een belangrijk traject is waarin deelnemers veel leren. In de praktijk betreft het een laagdrempelige praktijkervaring waar iedereen aan mee kan doen.

Workshops

Wat betekenen diversiteit en inclusie op de werkvloer nu eigenlijk? En hoe doe je dat? Hoe maak je inclusie praktisch? Hoe neem je je collega’s mee? Wat heb je er nu eigenlijk aan? En wat betekent inclusie in de anderhalvemetersamenleving?

In onze verdiepende, interactie Wees Welkom Workshop ontdek je hoe divers en inclusief je werkvloer is. Ook ontvang je kennis en handvatten om samen met je collega’s inclusie op de werkvloer vorm te geven.

Effect meting

NewBees heeft een positieve impact op nieuwkomers, gemeenten en de samenleving als geheel. Samen met Impact Institute hebben we impact tool ontworpen die ons in staat stelt onze impact te meten op een aantal verschillende indicatoren.

​Hierdoor begrijpen we niet alleen de impact die we maken, maar ook hoe we die kunnen bijsturen. Wil je meer leren over impact? Lees onze volledige Effectmeting, geef je op voor de workshop ‘Inzicht in Impact’ of neem contact op!

0 +

Nieuwkomers hebben zich opgegeven voor een traineeship

0 +

Organisaties en bedrijven hebben zich aangemeld omdat ze de hulp konden gebruiken

0 +

Matches zijn gemaakt voor nieuwkomers met een traineeship

0

Wij werken voor verschillende gemeenten, verspreid over 12 locaties in Nederland

In samenwerking met onze partners

Register for our newsletter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar top