Participatie-bouwstenen leerroutes

NewBees biedt verschillende participatie-bouwstenen aan, voor participatie en inburgering van nieuwkomers. Deze bouwstenen zijn inzetbaar in trajecten onder de nieuwe Wet Inburgering, maar ook voor inburgeraars die voor 1 januari 2022 hun verblijfsstatus kregen (de zogenaamde ‘ondertussengroep’). 

De bouwstenen sluiten aan op het taalonderwijs dat in de gemeente beschikbaar is. Al onze bouwstenen zijn modulair inzetbaar. Zo bieden we elke nieuwkomer een maatwerk participatietraject aan, wat aansluit bij hun talent.

 

Participatie-bouwstenen in het kort

  • Gebaseerd op jarenlange participatie-begeleiding van nieuwkomers verspreid door Nederland
  • Participatie-bouwstenen zijn modulair inzetbaar en voegen zich naar het lokale aanbod in uw gemeente
  • Voor elke inburgeraar een traject op maat, inclusief persoonlijke begeleiding
  • Bouwstenen sluiten aan op nieuwe Wet Inburgering en zijn inzetbaar voor de B1- en Z-leerroute
  • Bouwstenen zijn aan te passen op huidige aanbod van de gemeente en sluiten aan op de lokale sociale kaart
  • De trajecten zijn geschikt voor alle nieuwkomers, ongeacht of zij hun verblijfsstatus voor of na 1 januari 2022 kregen
  • Nieuwkomers leren specifieke (arbeids)vaardigheden toe te passen om zo snel mogelijk thuis te worden in hun nieuwe stad.
Leerroute

Waarom modulair?

Elke gemeente richt haar inburgerings- en participatiediensten zo in dat het past bij de unieke omstandigheden van de regio. Dat juichen wij toe! Daarom zijn onze participatie-bouwstenen gemakkelijk aan te sluiten bij het huidige aanbod en dat van lokale partners.

Indien gewenst laten wij de participatie-bouwstenen ook aansluiten op uw huidige taalaanbod voor inburgeraars, zodat u de mogelijkheid heeft om een volledig duaal traject vorm te geven.

“NewBees stemt af met de wijkteams, ons jongerenloket en het gemeentelijke werkbedrijf, en levert maatwerk. Per nieuwkomer kijken zij wat er nodig is. Iemand met een langere afstand tot de arbeidsmarkt krijgt via het NewBees Traineeship zicht op hoe de Nederlandse werkcultuur is.”
Jarik
Projectleider Inburgering

Meer weten? 

Benieuwd naar onze participatie-bouwstenen, zoals de exacte inhoud en doelstellingen? Neem dan contact met ons op. Graag lichten wij onze aanpak en bouwstenen toe in een vrijblijvend (digitaal) kennismakinggesprek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top