Participatie-bouwstenen leerroutes
NewBees biedt verschillende participatie-bouwstenen aan, voor participatie en inburgering van nieuwkomers. Deze bouwstenen zijn inzetbaar in trajecten onder de nieuwe Wet Inburgering, maar ook voor inburgeraars die voor 1 januari 2022 hun verblijfsstatus kregen (de zogenaamde โondertussengroepโ).ย
De bouwstenen sluiten aan op het taalonderwijs dat in de gemeente beschikbaar is. Al onze bouwstenen zijn modulair inzetbaar. Zo bieden we elke nieuwkomer een maatwerk participatietraject aan, wat aansluit bij hun talent.
Participatie-bouwstenen in het kort
- Gebaseerd op jarenlange participatie-begeleiding van nieuwkomers verspreid door Nederland
- Participatie-bouwstenen zijn modulair inzetbaar en voegen zich naar het lokale aanbod in uw gemeente
- Voor elke inburgeraar een traject op maat, inclusief persoonlijke begeleiding
- Bouwstenen sluiten aan op nieuwe Wet Inburgering en zijn inzetbaar voor de B1- en Z-leerroute
- Bouwstenen zijn aan te passen op huidige aanbod van de gemeente en sluiten aan op de lokale sociale kaart
- De trajecten zijn geschikt voor alle nieuwkomers, ongeacht of zij hun verblijfsstatus voor of na 1 januari 2022 kregen
- Nieuwkomers leren specifieke (arbeids)vaardigheden toe te passen om zo snel mogelijk thuis te worden in hun nieuwe stad.

Waarom modulair?
Elke gemeente richt haar inburgerings- en participatiediensten zo in dat het past bij de unieke omstandigheden van de regio. Dat juichen wij toe! Daarom zijn onze participatie-bouwstenen gemakkelijk aan te sluiten bij het huidige aanbod en dat van lokale partners.Indien gewenst laten wij de participatie-bouwstenen ook aansluiten op uw huidige taalaanbod voor inburgeraars, zodat u de mogelijkheid heeft om een volledig duaal traject vorm te geven.
NewBees Participatie-bouwstenen

Intake gesprek
Tijdens het intake leren wij de deelnemers, hun talenten, hun ervaringen en ambities kennen. Samen maken we een leerplan op maat.

Wijksafari
Samen op ontdekkingstocht in de wijk: Een interactieve manier om taal in te zetten bij het leren kennen van lokale thema’s en de buurt.

Filmeducatie
Deelnemers kijken samen videoโs over een bepaald thema en bespreken deze na. Zo leren ze op een leuke manier meer over Nederland.

Thema Workshops
Op een interactieve manier leren over werken en wonen in Nederland. Bijvoorbeeld: Hoe schrijf je een motivatiebrief?

Netwerkgesprekken
Deelnemers ontmoeten mensen uit de omgeving met wie zij delen een zelfde studie, beroep, hobby of interesse.

Video pitch
In acht sessies gaan jonge nieuwkomers aan de slag met een video pitch over zichzelf, een mooie aanvulling op hun CV.

Matchen
Deelnemers worden gekoppeld aan (vrijwilligers)werk of een (taal)stage passend bij hun talent en ambities.

MAP
Acht workshops met acht themaโs over de Nederlandse arbeidsmarkt. Waaronder werkcultuur, netwerk opbouwen en beroepsoriรซntatie.

PVT
Drie workshops waarin deelnemers kennis maken met Nederlandse kernwaarden: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie.