Pilots leerroutes

In samenwerking met NLTraining bieden wij pilots aan ter voorbereiding op de wetswijziging.
Zo ondervindt u als gemeente hoe u in de implementatie van deze wet échte impact kan maken. En bedient u tegelijkertijd de Ondertussengroep. Nieuwkomers worden door ons team begeleidt dat voor de helft uit (voormalig) newbees bestaat.

Evaluatie pilot ministerie SZW

In 2019 en 2020 worden op verschillende plekken in het land pilots gehouden om te experimenteren met de nieuwe wet. NewBees nam in Zaanstad ook deel aan een van de pilots. Doel? Het evalueren van onze traineeships. Uit de Effect Meting blijkt dat deze zowel voor nieuwkomers, bedrijven én de samenleving van toegevoede waarde zijn. Lees hier meer over onze pilot op de website van Divosa.

Pilot Zelf aan Zet Friesland

Ter voorbereiding op de wetswijziging hebben de gemeenten Fryske Marren, Súdwest Fryslân, Waadhoeke, Heerenveen en Harlingen de pilot Zelf aan Zet opgezet.

Middels een aanbesteding hebben wij deze gegund gekregen. Samen met onze partner NLTraining bieden we een duaal traject voor newbies.

Ook een pilot op maat?

In samenwerking met NLtraining biedt NewBees pilots aan waarmee u een duaal traject kan toetsen in uw gemeente. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op de Z-route of de B1-route. Daarin combineren wij het opdoen van werkervaring met passend taalonderwijs. Nieuwkomers worden door onze ervarings-deskundigen begeleidt. Tijdens deze pilot ondervindt u hoe u in de implementatie van deze wet echte impact kan maken.

Onze werkwijze

Wij geloven dat maatwerk, gelijkwaardigheid én het opdoen van praktijkervaring de sleutel is tot een succesvolle inburgering. Deze drie peilers staan dan ook centraal in onze werkwijze.

Duale trajecten

NewBees biedt duale trajecten aan, samen met onze partner NLTraining. Zo combineren wij taalonderwijs en het opdoen van praktijkervaring. Deze werkwijze sluit aan op de nieuwe inburgeringswet.

Effect meting

Onze matches zijn voor nieuwkomers, bedrijven én de samenleving van toegevoegde waarde. Dit blijkt uit onze Effect Meting. Door onze matches is er o.a. een verhoogd welzijn bij de newbees, worden overheidskosten bespaard en neemt diversiteit binnen bedrijven toe.

Register for our newsletter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar top