Inburgering

WELKOM BIJ NEWBEES!

NewBees werkt vanuit jouw talent, dichtbij jou in de buurt. We denken praktisch en gelijkwaardig met je mee zodat je zo goed mogelijk je weg kan vinden om jouw talent in te zetten in Nederland. De helft van onze collega’s zijn zelf nieuwkomers.


Met NewBees doe je direct mee aan de Nederlandse samenleving en krijg je praktische begeleiding naar (vrijwilligers)werk of stage.

kennismakingsgesprek
PARTICIPATIE OP MAAT


Eerst heb je een gesprek met jouw contactpersoon bij de gemeente en maak je daar een toets. Daarna maken jullie samen een plan voor jouw inburgering. Dit heet een ‘Plan Inburgering en Participatie‘ (PIP). In jouw PIP staat welke inburgeringsroute je gaat volgen.

Je contactpersoon bij de gemeente meldt je daarna aan bij NewBees. De NewBees begeleider nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor. Dit is jouw eerste stap in jouw participatietraject bij NewBees.

PARTICIPATIE PROGRAMMA’S

NewBees biedt participatie programma’s aan waarmee je de Nederlandse taal leert en tegelijkertijd leuke activiteiten doet:
  • Leuke en unieke programma’s voor mensen in de Z-route en de B1-route;
  • Persoonlijke begeleiding;
  • Maatwerk;
  • Om je participatie-uren bij te houden hebben wij een online platform. Met je eigen inlog kan je zelf je profiel aanvullen en een mooi CV maken dat je direct aan werkgevers kunt sturen.
inburgeringstraject - Z-route
 

NewBees Participatiebouwstenen

De intake is je eerste gesprek met een begeleider van NewBees. Na je aanmelding, word je uitgenodigd op het NewBees kantoor. Het gesprek duurt gemiddeld twee uur.

Met andere deelnemers en een NewBees begeleider wandel je door je stad of ga je op bezoek bij een lokale bedrijf of organisatie. Je leert je eigen omgeving kennen en je oefent met de Nederlandse taal.

Je kijkt samen met andere deelnemers video’s over een allerlei thema’s en je bespreekt deze na. Zo leer je op een leuke manier meer over Nederland.

Tijdens de workshops leer je over werken en wonen in Nederland. Bijvoorbeeld: Hoe schrijf je een motivatiebrief?

NewBees regelt gesprekken tussen jou en mensen uit jouw omgeving met wie jij eenzelfde studie, beroep, hobby of een interesse deelt.

Dit programma duurt 8 weken. In week 1 en week 8 kom je samen met andere deelnemers voor een groepsbijeenkomst. In de andere weken ga je zelfstandig aan de slag.

Jouw NewBees matcher koppelt je aan (vrijwilligers)werk of aan een (taal)stage bij lokale ondernemers of organisaties.

Module Arbeidsparticipatie: je volgt acht workshops met thema’s over de Nederlandse arbeidsmarkt. Waaronder werkcultuur, netwerk opbouwen en beroepsoriëntatie.

Participatie-verklaringstraject: drie workshops waarin je kennis maakt met Nederlandse kernwaarden: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie.

Je leert veel diverse media bronnen kennen. Hierdoor zul je zelfstandig informatie kunnen vinden om de Nederlandse samenleving beter te leren kennen.

"Ik heb minstens twintig keer meegedaan aan het NewBees filmeducatie programma. Ik leer over de Nederlandse cultuur, over tradities, normen en waarden, over de feestdagen en het eten. Na de films zorgen de NewBees begeleiders voor interactie en discussies. Het is mooi om te zien dat iedereen het anders ervaart en een andere mening heeft. En wat heel belangrijk is: elke keer leer ik heel veel nieuwe woorden!”
Jihan-zroute
Jihan (Midden-Gelderland)
Volgt het participatietraject in de Z-route

Onze Kernwaarden

Praktisch

We gaan meteen aan de slag.

Dichtbij

We maken alles simpel en toegankelijk en we zijn bereikbaar.

Gelijkwaardig

We zijn gelijk, we doen alles samen en we staan naast je.

Talent

We zien jouw talent en zorgen ervoor dat het benut wordt.

INBURGERING & ONDERTUSSENGROEP

Wij bieden onze diensten ook aan mensen die al in voor 1 januari 2022 hun verblijfsstatus kregen. Voor deze ‘ondertussengroep’ bieden wij dezelfde participatieactiviteiten, die zij naar eigen inzicht en naar dat van hun contactpersoon bij de gemeente, kunnen inzetten. Hoor je bij deze groep en woon je in een regio of gemeente waar NewBees actief is? Neem contact op met ons lokaal team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven