Inburgering

NewBees gelooft in talent. Onze visie is dat iedereen talent heeft en dat het benutten van talent cruciaal is voor succesvolle integratie en inburgering. Al jaren maken wij waardevolle matches tussen nieuwkomers en de lokale samenleving, gebaseerd op talent en gelijkwaardigheid.

PARTICIPATIE OP MAAT

We matchen nieuwkomers aan participatie of werk bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. Deze praktijkplekken worden aangevuld met workshops door onze intern opgeleide matchers die vaak zelf nieuwkomers zijn. Daarnaast begeleiden de matchers deelnemers persoonlijk, en staan deelnemers in contact met de buurt en met vakgenoten via netwerkgesprekken en buurtactiviteiten.

Wij hebben onze unieke methodiek voor participatie verder ontwikkeld, zodat deze goed is in te zetten binnen de nieuwe wet Inburgering, en gemakkelijk gekoppeld kan worden aan taalonderwijs. dat door onze partner NLtraining wordt verzorgd.

 

Project8

DUALE OPLOSSINGEN

We hebben trajecten ontwikkeld waarin participatie gemakkelijk gekoppeld wordt aan taalonderwijs in de vorm van duale maatwerktrajecten. Voor alle leerroutes van de nieuwe Wet Inburgering biedt NewBees participatieactiviteiten die modulair passen bij het taalaanbod van lokale taalaanbieders.

Met deze participatieactiviteiten brengen wij je specifieke vaardigheden die je helpen je weg te vinden in Nederland.

INBURGERING & ONDERTUSSENGROEP

Wij bieden onze diensten ook aan mensen die al in voor 1 januari 2022 hun verblijfsstatus kregen. Voor deze ‘ondertussengroep’ bieden wij dezelfde participatieactiviteiten, die zij naar eigen inzicht en naar dat van hun contactpersoon bij de gemeente, kunnen inzetten. Hoor je bij deze groep en woon je in een regio of gemeente waar NewBees actief is? Neem contact op met ons lokaal team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven