Amjad: “Nu weet ik zeker dat de zorg de juiste richting voor mij is.”

Amjad: “Ik herinner me mijn eerste dag hier. Ik had niets en sprak geen Nederlands. Nu heb ik een woning vol spullen, speel ik theater, heb ik veel vrienden en mijn NT2/B2 diploma op zak. En in september, start ik met de verpleegkundig opleiding bij de Hogeschool van Amsterdam. Daar ben ik trots op.”

Amjad

Amjad Amatni (22) kwam in december 2018 naar Nederland. In het AZC maakte hij kennis met Osama Fanous, toen matcher en nu coördinator bij NewBees Amsterdam. Amjad volgde Osama’s advies en deed mee aan het MDT traineeship. MDT is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt. Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops en krijgen zij intensieve begeleiding. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgen wij voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Talent en ambities in de zorg én voor theater

“Toen ik heel jong was, wilde ik in een ziekenhuis werken. Ik wist alleen niet of die richting voor mij de juiste was. Dankzij NewBees en het MDT traineeship weet ik het nu zeker. Na een presentatie en kennismaking op het AZC, heeft Osama, matcher bij NewBees Amsterdam, mij uitgenodigd voor een intakegesprek. Samen ontdekten we dat ik talent en ambities heb voor werk in de zorg én voor theater!”

Vrijwilliger bij zorginstelling Cordaan.

“Bij NewBees volgde ik workshops over CV’s maken en sollicitatieprocedures. Waarover kan ik praten, wat voor kleding kan ik dragen, dat soort. Daarna heb ik als vrijwilliger met alzheimerpatiënten gewerkt bij de zorginstelling Cordaan. Ik hielp bij activiteiten zoals schilderen en muziek maken. In het begin vond ik het spannend, omdat ik niet goed Nederlands sprak. Ik werd gerustgesteld toen ik zag dat de patiënten veel lachten en blij werden. Tegelijkertijd repeteerde ik voor de theaterproductie van “Hoe ik Talent voor het Leven kreeg”. Dat was geweldig!

Dankzij NewBees en het MDT traineeship, heb ik werk gevonden, een studie gekozen, theater gespeeld en vrienden gemaakt. Ik voel me nu vrij om te doen wat ik wil en te zijn wie ik ben.

Ben je nieuw in Nederland, tussen de 17 en 27 jaar? Wil je graag je leren over de Nederlandse arbeidsmarkt en wil je je talent verder willen ontwikkelen? Dan is misschien het MDT traineeship iets voor jou. Check of het MDT Traineeship ook waar jij woont beschikbaar is en neem dan contact op met ons lokaal team.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven