Duurzame impact in 2022 en verder

Als organisatie zijn we trots op wat we hebben bereikt afgelopen jaar. Trots op de impact die we hadden op Fadwa, Mahmoud, Mahdi, organisaties als Brood & Spelen, en vele andere mensen, werkgevers en buurten. In 2022 blijft NewBees werken aan goede integratie en inburgering, voor en door nieuwkomers. Daarnaast bouwen wij voort op onze praktijkervaring om werkgevers te begeleiden bij het vormgeven van een inclusieve werkvloer.

Annemiek_teamdag2021

Annemiek: “In 2021 hebben we geïnvesteerd in ons product, in onze mensen en in de relatie met belangrijke partners zoals NLtraining, met wie wij samen duale inburgering aanbieden, om vanaf 2022 nóg meer impact teweeg te kunnen brengen. Want NewBees bouwt verder aan een inclusieve wereld, waar ruimte is voor iedereen, voor elk talent. Dat begint voor ons met een inclusieve werkvloer. We faciliteren daarom nieuwkomers bij hun integratie op de arbeidsmarkt, door het aanbieden van onze traineeships. We helpen gemeenten om inburgering te organiseren, zodat nieuwe inwoners op een positieve en praktische manier meteen meedoen in de buurt omdat zij taal in de praktijk kunnen brengen vanaf dag één.
We begeleiden werkgevers bij het bouwen van een inclusieve werkvloer, waar iedereen zichzelf kan zijn en een optimale bijdrage levert.”

Als inclusieve werkgever geven wij het goede voorbeeld

“We willen natuurlijk het goede voorbeeld geven als inclusieve werkgever, door met onze diverse groep collega’s praktische oplossingen te bieden voor integratie, inburgering en inclusie, en door inzichtelijk te maken welke impact wij teweeg brengen. De helft van onze collega’s heeft een vluchtverleden, en dat zal ook zo blijven, want alleen als onze doelgroep de kern van onze diensten vormgeeft kunnen wij echte kwaliteit bieden. De komende jaren blijven we bouwen aan die inclusieve wereld, te beginnen met een inclusief Nederland. We bieden praktische oplossingen, en hebben systemische impact: te veel instanties en werkgevers zijn nog ontoegankelijk voor grote groepen mensen en daar brengen wij verandering in. Want bij NewBees geloven we dat een inclusieve wereld, een succesvollere en mooiere wereld is.”

De komende jaren blijven we bouwen aan die inclusieve wereld, te beginnen met een inclusief Nederland.

Onze doelen in 2022

“Ook in 2022 hebben wij onze doelen vormgegeven in lijn met de drie strategische pijlers die NewBees al jaren aanhoudt: focus op mensen (people), kwalitatief hoogstaande diensten (product), en een goede relatie met onze partners (partners).”

NewBees: Integratie & Inburgering

  • People: ook in 2022 heeft minstens de helft van onze medewerkers een vluchtverleden. Zij geven aan graag bij NewBees te werken.
  • Product: deelnemers geven aan baat te hebben bij onze bouwstenen, zowel bij de combinatie daarvan binnen de inburgeringstrajecten die samen met NLtraining worden vormgegeven, als bij de losstaande bouwsteen ‘traineeship’. Zij beoordelen onze trajecten met een 7 of hoger.
  • Partners: onze partners zijn tevreden over de samenwerking met NewBees. Zowel partners in uitvoering, zoals NLtraning en andere vormgevers van onze bouwstenen, als de gemeenten voor wie NewBees werkt geven aan NewBees als partner aan te raden aan anderen.

NewBees INC.: Inclusie & Diversiteit voor werkgevers

  • People: NewBees INC. werkt met een pool aan diverse trainers die de diensten aan werkgevers mede vormgeven. Minstens 50% van hen werkt vanuit ervaringsdeskundigheid op het gebied van diversiteit.
  • Product: NewBees INC. biedt innovatieve producten op het gebied van Diversiteit & Inclusie die werkgevers dagelijks ondersteunen bij het vormgeven en uitvoeren van hun beleid om een inclusieve werkvloer vorm te geven.
  • Partners: klanten beoordelen de diensten van NewBees Inc. met minstens een 7. Zij raden andere werkgevers aan om met NewBees Inc. te werken.

Voor het tweede jaar op rij publiceren wij onze resultaten in een jaarverslag dat is gebaseerd op onze impact meting. Daarnaast lees je een aantal verhalen van medewerkers, werkgevers en deelnemers die laten zien hoe die impact er voor onze stakeholders uitziet. Hier vind je ons geïntegreerd jaarverslag 2021.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven