Het NewBees Online Platform is slim, gebruiksvriendelijk en veilig

NewBees heeft een online platform ontwikkeld dat nauwgezet bijhoudt welke uren worden besteed aan participatie, en hoever iemand onderweg is in de inburgering. Dat is belangrijk, want in de Z-route zijn mensen verplicht om 800 uur te participeren en 800 uur taalles te volgen. Het is dus zaak om goed te registreren welke uren van hun dag en week zij hieraan besteden, want het heeft directe impact op hun inburgering.

Online-oplossingen_Desktop
online_oplossingen_Mobile

Altijd inzicht in de gemaakt uren

Zowel deelnemers als hun contactpersonen bij de gemeente kunnen ten alle tijden de voortgang van de inburgering bijhouden. Zo is het inzichtelijk of iemand heel veel, of juist net iets te weinig uren maakt om op tijd klaar te zijn, en misschien moet worden bijgestuurd. Daarnaast hebben deelnemers een eigen inlog en kunnen ze zelf hun profiel aanpassen of verder aanvullen. Het profiel dient ook als een CV dat direct kan worden gedownload of gestuurd naar toekomstige werkgevers.

AVG-proof

Inlog en toegang tot de informatie verschilt per persoon en per functie. Er zijn meerdere autorisatieniveaus ingesteld. Hierdoor krijgt iedere gebruiker alleen toegang tot de informatie die voor hen bedoeld is. Daarnaast wordt er met verschillende beveiligingen gewerkt, zodat het systeem altijd AVG-proof is.

Tool om de impact te meten

Het Online Platform dient ook als tool om de impact te meten. Hiervoor maakt het systeem gebruik van kwantitatieve data, zoals de participatie-uren, en kwalitatieve data, zoals enquêtes en tevredenheidsvragenlijsten. Aan de hand van het intakegesprek vullen deelnemers via het platform een ‘intake-enquête’. Gedurende en aan het eind van het traject vullen de deelnemers opnieuw een enquête in. De enquêtes zijn in eigen taal, met vragen die relevant zijn, op basis van traject dat iemand doorloopt en de bouwstenen die de deelnemer heeft gedaan. De enquêtes zijn dus maatwerk.

Het NewBees IT-team

Essam Alsaloum, NewBees IT team coördinator, is de man waar het allemaal begon. Hij leerde in Syrië verschillende programmeertalen. Toen hij naar Nederland kwam, solliciteerde hij voor HackYourFuture, een programma voor nieuwkomers die interesse hebben in het leren coderen en IT-professional worden. Aan het einde van het programma kwam Essam bij NewBees. Ons IT-systeem kwam vanaf de beginfase onder zijn hoede. Essam heeft het ontwikkeld en samen met zijn team verbeterd tot het solide, betrouwbare en efficiënte online platform dat het nu is.


Wil je meer weten over ons online platform en hoe het jouw gemeente kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven