Kijk naar de mens achter de migrant en omarm het potentieel

In haar ingezonden stuk in Binnenlands Bestuur, doet Annemiek Dresen, oprichter en directeur van NewBees een oproep aan politieke partijen en aan Nederland als samenleving:

“๐˜ก๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต. ๐˜–๐˜ฎ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ต๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด, ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ด๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ.”

Tijdens de verkiezingen werden vluchtelingen onterecht gereduceerd tot een zorg en last voor de samenleving. Die beeldvorming is onnodig en schadelijk. Vluchtelingen zijn mensen. Mensen met dromen, ambities en competenties. Het potentieel van nieuwkomers is een grote blinde vlek voor veel politieke partijen. En de negatieve beeldvorming vormt een serieus obstakel bij het direct meedoen in de Nederlandse samenleving. Dat moet anders.

Lees het hele artikel hier.

Kijk naar de mens achter de migrant en omarm het potentieel en het talent

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven