Luistertip: ‘Statushouders, een bron van talent’. Een podcast van BNR

Er zijn grote tekorten op de arbeidsmarkt en toch staan veel statushouders aan de kant, terwijl ze heel graag willen en ook mogen werken: waarom is dat zo en wat kunnen we eraan doen? Wat zijn succesfactoren en voorbeelden van hoe het wel moet?

In deze podcast hoor je Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent Hub, Ron Steenkuijl, directie ADG Diensten Groep en initiatiefnemer van RefugeeWork en Shadi Fattoum, newbie en constructeur kunstwerken bij Sweco. Vanuit hun eigen ervaring, perspectieve en expertise geven zij antwoord op deze vragen.

Shadi Fattoum kwam in 2019 naar Nederland. Zijn carrière bij Sweco begon met zijn ontmoeting met Nagham Farwati, matcher bij NewBees in Rotterdam. Nagham begeleidde Shaddi in zijn zoektocht naar werk en adviseerde hem om mee te doen aan een speeddate met Sweco, georganiseerd door Refugee Talent Hub. Shaddi’s verhaal lees je hier.

De podcast ‘Werkverkenners’ is een productie van BNR.

Presentatie: Rens de Jong
Redactie/montage: Nelleke van der Heiden

Luister naar de podcast via: Spotify of Apple Podcasts.

Wil je meer weten over wat NewBees doet voor nieuwkomers, voor gemeenten en voor werkgevers? Neem contact met ons op of ga naar new-bees.org/wat-we-doen/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven