Maak kennis met het nieuwe bestuur van NewBees: Dr. Asma Naimi, voorzitter

Dr. Asma Naimi, voorzitter van het NewBees bestuur, is adviseur sociale impact en Assistant Professor in sociaal ondernemerschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in creatieve methodes om kennis over sociale verandering te vertalen naar de praktijk.

Wat motiveerde je om in het bestuur van NewBees te stappen?

Asma: “In het kader van mijn onderzoek naar sociaal ondernemerschap en migratie, maakte ik een paar jaar geleden kennis met NewBees. De missie van de organisatie, talenten van nieuwkomers centraal zetten, en de bredere focus op een inclusieve en rechtvaardige samenleving spreken mij enorm aan. Ik zet graag mijn expertise in om NewBees hierin te ondersteunen. Daarnaast is migratie voor mij ook een persoonlijk onderwerp. Ik ben in Nederland geboren, maar mijn ouders zijn uit Afghanistan gevlucht. Ik ben opgegroeid met hun verhalen. Hun reis, de obstakels die zij moesten overwinnen en ook de kansen die zij hebben gecreëerd.”

Wat is je rol en verantwoordelijkheid?

Asma: “Annemiek heeft de sociale doelstelling van NewBees als eerste prioriteit. Met mijn expertise kan ik haar daarin ondersteunen. Daarnaast help ik de organisatie graag met de veranderingen die door de groei plaatsvinden. Hoe maak je impact met een grotere sociale onderneming? En als de structuur van de organisatie verandert en de onderneming een meer systemische aanpak ontwikkelt, hoe zorg je er dan voor dat de groep mensen waarvoor je het werk doet er de benefits van blijft krijgen?’

“De organisatorische groei brengt ook een kans voor NewBees om een systemische impact te maken door kennisdeling en samenwerking met verschillende actoren in het ecosysteem.”

Van groeifase naar next level: Hoe kijk je naar de toekomst?

Asma: ”De organisatorische groei brengt ook een kans voor NewBees om een systemische impact te maken door kennisdeling en samenwerking met verschillende actoren in het ecosysteem. Daarnaast kan NewBees communicatie en storytelling gebruiken als instrument om te laten zien wat werkt en wat niet, om meer mensen te mobiliseren en meer bewustzijn te creëren voor het thema migratie en inclusie.”


Toezicht houden en bewaken van NewBees’ missie

NewBees is een sociale onderneming. Dat betekent dat het maken van impact voor ons altijd voorop staat, terwijl we ook een gezonde en duurzame onderneming zijn. Om dat te waarborgen is er een onafhankelijk adviesorgaan, dat de directie van NewBees controleert op de sociale missie en uitvoering daarvan: het bestuur van de ‘Stichting NewBees’, prioriteitsaandeelhouder van ‘NewBees Inclusion Solutions B.V.’ die alle activiteiten van NewBees uitvoert.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven