NewBees ontvangt groeicertificaat van het Koningspaar

Op woensdag 30 juni was de afsluitende ceremonie van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Als één van de 22 deelnemers, ontving NewBees een persoonlijke felicitatie van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Ook was er de mogelijkheid om met het Koningspaar en de andere deelnemers in gesprek te gaan.

Oranje_Fonds_Groeiprogramma

In 2017 werd NewBees geselecteerd voor het exclusieve Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Het programma is bedoeld om sociale initiatieven met potentie en ambitie te helpen groeien. Daarnaast zorgde het fonds voor financiële ondersteuning zodat de groeiambitie ook echt werd waargemaakt.

Gegroeid van een plukje mensen naar een professionele organisatie

In de afgelopen 4 jaar is NewBees gegroeid van één team in Zaanstad naar negen teams in 14 verschillende Nederlandse gemeenten. Deze groei heeft een positieve impact niet alléén op onze deelnemers maar ook op onze eigen organisaties, de werkgevers waar de traineeships plaats vinden, de gemeenten waar we werken en de samenleving in het algemeen. Annemiek Dresen, oprichter NewBees, mocht het groeicertificaat in ontvangst nemen.

“Het was fijn om met Koningin Maxima in gesprek te gaan over ons doel en onze werkwijze. Via de werkvloer wil NewBees Nederland inclusiever te maken door op zoveel mogelijk plekken in Nederland traineeships te organiseren.”Na twee maanden ervaar ik al de impact dat deze baan heeft op mijn leven. Ik ben gemotiveerd, ik voel me goed. In de spiegel zie ik een ander mens.”

Wat we doen

NewBees koppelt nieuwkomers aan een traineeship bij lokale organisaties. Ook delen we onze expertise via workshops. Denk aan interculturele workshops voor nieuwkomers, over CV’s, sollicitatiegesprekken en de Nederlandse Arbeidsmarkt. Of de Wees Welkom Workshop voor bedrijven en organisaties, waar we concrete stappen meegeven hoe een inclusieve werkvloer te bereiken. Alles wat wij binnen NewBees doen, helpt nieuwkomers voor te bereiden op een plek in onze maatschappij. Onze aanpak is een unieke combinatie van persoonlijke begeleiding en praktijkervaring, gebaseerd op maatwerk.

Verdere uitbreiding

De nieuwe wet inburgering geeft NewBees ruimte om met meer gemeenten samen te werken. Hierdoor zullen we de komende jaren uitbreiden naar nieuwe steden en regio’s, op weg naar een inclusievere samenleving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven