Goed voorbeeld doet volgen: Matcher als rolmodel

Goed voorbeeld doet volgen nieuw featured

Meer dan de helft van ons team bestaat uit nieuwkomers. Zij weten als geen ander hoe het is om hier te komen en helemaal opnieuw te moeten beginnen. Onze collega’s hebben een baan. Bijna allemaal betaald, sommige zelfs een vaste baan. Als jij als nieuwkomer daar nog niet bent lijkt dat misschien onbereikbaar, dan denk je misschien ‘wat een mooie praatjes allemaal’. Totdat je een van onze matchers ontmoet. Het kan dus wel. Een rolmodel biedt hoop en geeft motivatie om door te zetten, hoe lastig het ook is om je leven weer helemaal opnieuw op de rails te krijgen.

Leren van elkaar in workshops

Een belangrijk onderdeel van het NewBees traineeship en de begeleiding door de matcher zijn de interculturele workshops. De matchers ontwikkelen en faciliteren de workshops zelf, omdat zij als geen ander weten waar de deelnemers over willen leren. Zij hebben een vergelijkbare achtergrond als die van de deelnemers, zij spreken letterlijk en figuurlijk elkaars taal en kunnen goed de verbinding te leggen en van elkaar te leren.

Nieuwkomers volgen deze workshops in hun eigen stad, samen met anderen die daar ook bezig zijn met het NewBees traineeship. Het doel is om te motiveren, te informeren, te inspireren en te begeleiden. Maar vooral om van elkaar te leren, vragen te beantwoorden, ervaringen te delen en aan oplossingen te werken.

Meer weten over wat we voor jouw organisatie of gemeente kunnen betekenen? Neem contact op!

_____

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven