Mariëlle Truijen heeft bij NewBees taken die belangrijk zijn voor de processen en de algemene operatie van de organisatie

Na het behalen van haar bachelor Culturele Antropologie behaalde Mariëlle Truijen (25) haar Master in International Development Studies met focus op migratie & integratie bij de Universiteit van Utrecht. Haar afstudeeronderzoek deed zij bij NewBees, waar zij ook stage liep. Mariëlle onderzocht de ervaring van Syrische statushouders in Nederland: wat voor betekenis geven zij aan integratie en wat is de rol van werk daarin. Ze werkte twee dagen per week als matcher bij team NewBees Amsterdam en twee dagen ondersteunde zij Dorien Marres (Operationeel Directeur) bij de dagelijkse operatie en bij verschillende projecten.

Mariëlle-Truijen-operationeel-medewerker

Mariëlle: “Ik had direct toegang tot de doelgroep, dat was praktisch voor mijn onderzoek en ook heel interessant. Na afloop van mijn stageperiode bood NewBees mij een baan. In het begin werkte ik parttime om nog genoeg tijd te hebben voor mijn studie. Sinds juni 2021 werk ik full time als Operationeel medewerker.”

“Ik heb altijd interesse gehad in hoe mensen met verschillende achtergronden bij elkaar komen en welke invloed globalisering en migratiestromen op de maatschappij hebben.”

Breed en diverse taken

“De taken waar ik mij tot nu toe mee bezig heb gehouden zijn breed en divers. Ik ondersteun de operatie en lokale NewBees teams bij projecten zoals bijvoorbeeld met het ontwikkelen van de wijksafarikaarten. Ook ben ik onderdeel van het IT-team, om zo de brug te slaan tussen IT en de operatie. Daarnaast houd ik mij bezig met monitoring en evaluatie. Ik ondersteun de directie met het schrijven van aanbestedingen, subsidieaanvragen en rapportages, ik houd overzicht over de verschillende projecten en ondersteun bij het maken van het jaarverslag en de impactmeting. NewBees is enorm aan het groeien. Ik ben dankbaar dat ik deel ben van deze groei.”

Van theoretisch en denken naar praktisch doen

“NewBees is mijn eerste werkgever, mijn eerste baan. In het begin, moest ik letterlijk leren hoe te werken. Op de universiteit leer je hoe te studeren. Bijna alles is theoretisch. Bij NewBees is juist alles heel praktisch. In het begin was dat mijn grootste uitdaging: van theoretisch en denken naar praktische uitvoering.”

“NewBees is enorm aan het groeien. Ik ben dankbaar dat ik deel ben van deze groei.”

Direct Meedoen

“Een van de projecten waarbij ik betrokken ben is “Direct Meedoen”. Samen met onze partner OpenEmbassy zetten wij onze expertise in om mensen die door de oorlog in Oekraïne naar Nederland zijn gevlucht te ondersteunen. Zij gaan niet door de asielprocedure en mogen meteen werken. We begonnen met een onderzoek. Wat leeft bij de Oekraïense mensen? Het is belangrijk om eerst te vragen wat de behoeftes van de mensen zelf zijn in plaats van dat wij bedenken wat zij nodig hebben. De mens centraal zetten, dat doet NewBees en dat spreekt mij enorm aan. Bij het opzetten van het onderzoek kon ik de kennis en expertise uit mijn studie inzetten. Daarnaast vind ik het heel leuk om deze nieuwe doelgroep te leren kennen.”

“De mens centraal zetten, dat doet NewBees en dat spreekt mij enorm aan.”

Ondersteunen en coördineren

“Na de onderzoekfase werd mijn rol iets meer ondersteunend. Ik help met het ontwikkelen van workshops en andere participatie-activiteiten op maat voor deze nieuwe doelgroep. Ik zorg voor goede communicatie met OpenEmbassy over de status van het project en met de drie NewBees teams op de locaties waar het project plaats vindt: Amsterdam, Nijmegen en Zaanstad. Daarnaast coördineer ik het NewBees team in Nijmegen.”

Een meer inclusieve wereld

“Ik wil mijn eigen talent en skills verder ontwikkelen. Ik ben administratief sterk en precies, ik heb geduld en maak met plezier dingen af. Ik blijf ook graag tussen de mensen staan. Dat maakt het werk voor mij interessant. In het mooie, inclusieve, diverse team dat NewBees is, leer ik elke dag iets nieuws en krijg ik de kans om een bijdrage te leveren aan een meer inclusieve wereld. Daar word ik blij van.”


We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om onze teams te komen versterken: coördinatoren, matchers, stagiaires en vrijwilligers. Geloof jij in talent en wil je bijdragen aan een inclusieve samenleving? Bekijk dan onze vacatures op deze pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven