Ons IT team: “Ons systeem is gebaseerd op het perspectief van de nieuwkomer”

Dit is ons IT-team. Een team dat veel lol met elkaar beleeft, op elkaars krachten inspeelt, goed communiceert en hard werkt om ons product te constant te perfectioneren. Een team wiens missie het is om ons IT-systeem te ontwikkelen en te verbeteren. Hier wordt alle informatie over onze matches – conform privacywetgeving – opgeslagen en gebruikt door de participanten, matchers en managers.

IT teamAllereerst hebben we Essam. De man waar het allemaal begon. Lang geleden leerde hij in Syrië verschillende programmeertalen. Toen hij naar Nederland kwam, bracht hij het in de praktijk. Hij solliciteerde voor HackYourFuture en kwam aan het einde van het programma bij NewBees. Het IT-systeem kwam vanaf de prille beginfase onder zijn hoede, vanuit waar hij het geduldig heeft ontwikkeld en verbeterd tot het solide, betrouwbare en efficiënte systeem dat het nu is. Als Essam de tijd vergeet, dan vinden we hem hoogstwaarschijnlijk achter zijn laptop waar hij druk bezig is met de codering van het systeem.

Maar dit heeft hij niet allemaal alleen gedaan! Onder begeleiding van de bekwame Nagham, bewerken ze de data samen zodat het systeem elke dag beter wordt. Dan is er nog Gert, onze real-life tester. Hij neemt het standpunt van de matcher in en heeft veel ‘shiny ideas’ – zoals ze het noemen – voor verbeteringen om te helpen bij het maken van matches die ertoe doen.

‘Hypothetische werkruimte’

We ontmoeten elkaar in hun ‘hypothetische werkruimte’, waar je van ver het gelach en tikken op toetsenborden kunt horen. De binnenkant van het kantoor heeft een blauwe lucht, omdat ons systeem zich in de cloud bevindt. Verder is er een goede koffiemachine, en dat is alles. Dit is alles wat ze nodig hebben.

Deze minimale manier van werken is ook typerend voor ons systeem. Elke functie wordt grondig besproken en beoordeeld voordat deze wordt geïmplementeerd, zodat er geen onnodige ingewikkelde functies worden toegevoegd, tenzij dit de gebruikerservaring verbetert.

‘Het doel is altijd dat het super intuïtief is. Het heeft alleen de functies die we echt nodig hebben’, zegt Essam.

Ons systeem is gebouwd vanuit het perspectief van de nieuwkomer

Maar als we het hebben over gebruikerservaring, over welke gebruikers hebben we het dan? ‘Wat ons systeem uniek maakt, is dat het is gebouwd vanuit het perspectief van de nieuwkomer’, zegt Gert. ‘Het komt in meerdere verschillende talen en we vangen de ambitie, het onderwijs, de ervaring en de dromen van de nieuwkomer. Met deze informatie gaan we op zoek naar een vacature. We plaatsen dus geen vacatures en kijken dan wie aan de criteria voldoet.’ Dit is interessant voor alle bedrijven die twee partijen aan elkaar koppelen. De blauwdruk van ons systeem is al verkocht en aangepast voor drie andere klanten.

In de toekomst zouden ze nog meer van de waardevolle gegevens die in het systeem zijn opgeslagen willen gebruiken, zodat de impact die we maken beter begrijpen. Maar in de nabije toekomst willen ze elkaar vooral binnenkort weer eens in het echt zien. Het voelt op de een of andere manier geruststellend dat zelfs de digitale mensen de digitale ontmoetingen beu zijn. Hoog tijd om elkaar weer eens te zien!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven