Matcher Nagham: “Ik hou van dromen en ga er achteraan”

Dit is Nagham. Nagham is onze matcher in Rotterdam en programmeur van het NewBees online platform. Ze komt oorspronkelijk uit Raqa, Syrië. Toen ze in Nederland aankwam, werd al snel duidelijk dat ze haar eigen expertise in de landbouwtechniek hier niet kon inzetten. “Mijn diploma heeft de reis naar Nederland niet overleefd.”

Maar je bent nooit te oud om te leren, dus besloot ze een nieuwe weg in te slaan en een nieuwe carrière te beginnen. Via Hack Your Future, codeerschool voor vluchtelingen, kreeg ze de kans om codeertaal te leren. Zo kwam ze bij NewBees terecht. In eerste instantie als stagiair in ons IT-team, en meer recent met een betaalde baan als officieel lid van dat team en als matcher op onze nieuwe locatie in Rotterdam.

Wat ze het mooiste vindt aan Nederland?

“Dat je hier niet alleen kunt dromen, maar je dromen ook kunt laten uitkomen. Ik hou van dromen en ga er achteraan. Heb je een droom? Dan ben je al halverwege.”

Zelf de brug oversteken

“Je kunt anderen vragen om die droom te helpen waarmaken, maar uiteindelijk moet je het echt zelf doen. Je moet gemotiveerd zijn om te bereiken wat je wilt. Want zoals mijn collega Shatha ook zegt: “Anderen kunnen je helpen bij het bouwen van de brug, maar je zult hem zelf moeten oversteken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven