“Ik ben blij dat ik begeleiding kan bieden die ik zelf niet heb gehad.”

Meet Helen, onze team coördinator in Rotterdam. Als klein meisje kwam ze met haar familie uit Eritrea.

Op de valreep, eind 2019, heeft ze onze locatie in Rotterdam opgezet. Het was een hectische start. Maar ze viel meteen met de neus in de boter met ‘De Expeditie’ die meereisde met de theatertour ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. De eerste intakes werden gedaan en de eerste match werd gemaakt. “De eerste match blijft bijzonder. Een gemotiveerde newbie die graag wilde mee helpen als vrijwilliger bij De Expeditie.”

Helen_coordinator_Rotterdam

Samen met matcher Nagham gingen ze op z’n Rotterdams aan het werk: niet lullen maar poetsen. Schouders eronder en gaan. “Samen als team vullen we elkaar goed aan. Waar Nagham de ervaring van het IT-systeem en het matchen heeft, ben ik goed in het zetten van de eerste stappen, lijntjes uitzetten en een netwerk opbouwen.”

“Vanuit daar kun je overgaan naar het ondernemen van stappen. Nu we je verhaal weten, wat kunnen we daar mee doen? Waar ben je goed in, wat wil je, wat zijn je dromen en ambities? Ik ben blij dat ik bij NewBees de begeleiding kan bieden aan vluchtelingen die ik vroeger niet heb gehad.”

“Een vergelijkbare achtergrond creëert een soort basisvertrouwen wat juist zo belangrijk is voor deze groep mensen. Ze voelen zich veilig genoeg om hun verhaal te delen. Ze voelen zich gehoord en zijn geïnteresseerd in jouw verhaal. Dat schept een band.”

Corona bracht weer nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook hier zijn ze door gegroeid. Ondertussen hebben ze al 69 matches gemaakt dit jaar en kijken ze uit om met meer werkgevers samen goede matches te maken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven