Meteen werken levert niet alleen veel op voor nieuwkomers maar het levert ook de maatschappij miljarden op.

Uit het recent verschenen het rapport ‘Ruimere Werkmogelijkheden Asielzoekers‘ van onderzoek bureau SEO Economisch Onderzoek blijkt dat meteen werken levert niet alleen veel op voor nieuwkomers maar het levert ook de maatschappij miljarden op.

Vrijwilliger aan het werk bij Innoforte (Foto: NewBees Arnhem)

De belangrijkste conclusies uit het rapport:

  • Oplossing voor het arbeidstekort: Als nieuwkomers de mogelijkheid krijgen om onbelemmerd en snel aan het werk te gaan, zullen werkgevers toegang hebben tot een groot aantal nieuwe talentvolle kandidaten. Tijdens het wachten op hun verblijfsstatus zullen deze nieuwkomers hun tijd waardevol besteden door onmiddellijk hun talenten te benutten.
  • Snellere en betere integratie in de samenleving: Werk biedt structuur en balans, helpt mensen uit isolement te komen en versterkt hun gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid. Daarnaast stelt werk nieuwkomers in staat om hun (professionele) netwerk op te bouwen, te oefenen met de Nederlandse taal en meer te leren over de lokale arbeidsmarkt, waardoor ze een verbinding met hun omgeving kunnen creëren.
  • Substantiële baten voor de overheid: De overheid zal meer belasting kunnen innen op werk en op BTW en zal ook lagere kosten hebben voor opvang en bijstand. Volgens het onderzoek levert dit in totaal 1,7 miljard op over 10 jaar.
  • Minimale kosten: In het onderzoek is ook gekeken naar eventuele kosten, waaronder zorgkosten, kosten voor verblijf en opvang en kosten voor de bijstandsuitkering voor statushouders. Deze blijken verwaarloosbaar tegenover de vastgestelde baten.

“Het diverse talent dat nieuwkomers meenemen voegt zó veel waarde toe. Mooi om dat op deze manier weer bevestigd te zien. En blij dat ook wij met NewBees NL en NewBees INC. mogen bijdragen aan de inzet daarvan.” (Annemiek Dresen, oprichter en directeur van NewBees)

Bij NewBees vinden we het heel belangrijk dat nieuwkomers snel kunnen meedoen. Leren door te doen, Nederlands verbeteren door te praten, en je netwerk vergroten door mensen te ontmoeten. Daar geloven wij in en dat divers talent ons allemaal beter maakt. Bovendien zijn werkgevers met een diverse groep werknemers bewezen succesvoller, productiever, creatiever en beter voorbereid op de toekomst.

Kijk naar de mens achter de migrant en omarm het potentieel”, zegt Annemiek.

In hun betoog voor de essaybundel ‘De Nieuwe Polder’ pleiten Annemiek Dresen (Directeur van NewBees) en Manal Janbeh (Coördinator NewBees Team Zaanstad) voor een openere blik. “Laten we als samenleving mensen weer centraal stellen. Kijk naar competenties en waardeer talent.

Lees of download het essay hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven