Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip op bezoek bij NewBees in Arnhem

Op 7 november 2022 ontving Bastiaan Kuijt, coördinator NewBees Midden-Gelderland, samen met Wethouder Paul Smeulders van de gemeente Arnhem, de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip.

Van links naar rechts: Aaida Kabriyaa (Adviseur Sociaal Domein en Inburgering Gemeente Arnhem), Karien van Gennip (Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Paul Smeulders (Wethouder in Arnhem), Bastiaan Kuijt (Coördinator NewBees Midden-Gelderland)

Zo snel mogelijk meedoen

De minister sprak met een regisseur inburgering van de gemeente Arnhem die vertelde hoe de klantreis van de inburgeraar eruit ziet. Ook ging ze in gesprek met NewBees, die als partner van de gemeente Arnhem participatietrajecten verzorgt in de inburgering. De minister sprak vooral ook met nieuwkomers die vertelden hoe zij de inburgeringstrajecten ervaren. Wat gaat goed? En wat zijn de knelpunten?

In Arnhem volgen nieuwkomers meteen taallessen. Alles om zo snel mogelijk deel te nemen aan onze maatschappij.

Paul Smeulders, Wethouder in Arnhem

Filmeducatie

Tijdens het werkbezoek ging de minister in gesprek over de Wet Inburgering en de participatie die NewBees organiseert in o.a. Gemeente Arnhem. Ook deed zij mee met een workshop uit het filmeducatie programma dat onderdeel is van de participatie die NewBees verzorgt. De workshop werd gegeven door NewBees collega’s Samara Alsaleh  en Mahmoud Abdurahman en ging over werken in Nederland en wat daar allemaal bij komt kijken.

filmeducatie

Het filmeducatie programma is een van de praktijkactiviteiten die NewBees heeft ontwikkeld waarmee inburgeraars vanaf dag één hun praktische kennis en zelfvertrouwen vergroten. Deelnemers krijgen gezamenlijk wekelijks een workshop aan de hand van een filmvertoning met opdrachten op verschillende taal- en zelfredzaamheidsniveau’s.

De minister in gesprek met NewBees collega Mahmoud, een inburgeraar, de wethouder en regisseurs inburgering van de Gemeente Arnhem

Mahmoud in gesprek met Karin van Gennip

Tijdens de gesprekken vroeg de minister onder andere wat er beter kan en wat de Nederlandse overheid kan doen. Ze zag zelf hoe graag nieuwkomers mee willen doen in de maatschappij en hoe belangrijk het is om snel te kunnen participeren.

“Het is belangrijk voor nieuwkomers om zo snel mogelijk te kunnen participeren en zich thuis te voelen in hun nieuwe stad.”

Bastiaan Kuijt, coördinator NewBees Midden-Gelderland

  eten_stadskeuken_Arnhem
  Aan het einde van de middag heeft iedereen genoten van een drankje en een hapje heerlijk voorbereid door
  Seta Melakoin.


  Talent, maatwerk, gelijkwaardigheid

  De nieuwe Wet inburgering, die op 1 januari 2022 van kracht werd, geeft gemeenten een regierol in de inburgering én maakt hen verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Als expert in participatie biedt NewBees participatietrajecten en -modules voor inburgering aan gemeenten.

  We bieden complete modules voor zowel de B1-route als de Z-route. Onze trajecten zijn maatwerk en bestaan uit flexibel inzetbare bouwstenen: Leer- en ervaringsmodules die integraal met elkaar, met taallessen, en met de omgeving van deelnemers verbonden zijn.

  In onze aanpak staan talent, maatwerk en gelijkwaardigheid centraal. Wij geloven namelijk in een samenleving waar iedereen de kans krijgt om talent te benutten. Ongeacht waar je vandaan komt.

  Meer informatie over onze diensten voor gemeenten vindt u hier op onze website


  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Mijn interessegebied(en)
  Scroll naar boven