De ervaring van de gemeente Amsterdam

Het verhaal van onze newbee begint in Iran, waar hij 30 jaar als vrachtwagen- en buschauffeur had gewerkt. Op 56-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland, waar hij in het AZC onder begeleiding kwam van de gemeente Amsterdam. “Hij is een hele vrolijke man, die ondanks zijn leeftijd nog heel erg gemotiveerd is om nog van alles te leren”, zo vertelt zijn klanthouder bij de gemeente Amsterdam.

De ervaring van de gemeente Amsterdam nieuw featured

In het AZC kwam hij in contact met NewBees voor een leer-werk traject. Dat vond hij zo leuk, dat hij graag weer opnieuw via NewBees aan de slag wilde. Daarom nam zijn klanthouder contact met ons op. Onze matcher heeft opnieuw een intake met het gedaan en hem een tijd begeleidt. “Ik werd altijd goed op de hoogte gehouden en kreeg regelmatig een update over de stappen die werden ondernomen en op welke plekken hij voorgesteld zou worden. Zo werd mij een stuk begeleiding uit handen genomen. Daar hoop je natuurlijk op. Dat je iemand ergens plaatst en dat vanuit die plek de begeleiding wordt overgenomen. Dat gaat heel erg goed bij NewBees.”

“Een stuk begeleiding werd uit handen genomen en daar hoop je natuurlijk op”

Er werd een leuke plek voor hem gevonden bij een speeltuin. “ik krijg alleen maar goede berichten van hem over hoe leuk hij het vindt en hoe goed NewBees hem heeft geholpen. Hij zit echt goed op zijn plek. Daarnaast is zijn Nederlands ook snel verbeterd. Waar hij voorheen iemand anders liet bellen als hij iets wilde doorgeven, stuurt hij nu hele verhalen via WhatsApp.”

“Hij voelt zich een waardevolle toevoeging aan de maatschappij, en daar draait het uiteindelijk om.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven