‘Oekraïners op de Nederlandse arbeidsmarkt’: Een podcast van BNR met onder andere Annemiek Dresen, Sandrine Lafay en Tetiana Uhnivenko.

De oorlog in Oekraïne is al ruim een jaar een feit. Oekraïners die naar Nederland vluchten, mogen hier meteen aan de slag. Hoe doet deze groep het op onze arbeidsmarkt? Wat kunnen we doen om hun positie te verbeteren? In deze podcast gaat BNR presentator Rens de Jong hierover in gesprek met Annemiek Dresen, directeur NewBees, Sandrine Lafay, projectcoördinator bij het Platform Nieuwkomers en Werk van OpenEmbassy en Tetiana Uhnivenko, matcher bij Newbees.

Met het project “Direct Meedoen” ondersteunt NewBees, samen met OpenEmbassy, mensen die de oorlog in Oekraïne zijn ontvlucht. Deze nieuwkomers hoeven niet in te burgeren. Zij gaan niet door de asielprocedure en zij mogen meteen werken. Met dit project wordt naast directe ondersteuning ook data en informatie verzameld over hoe we dit voor de hele groep én voor de toekomst zo goed mogelijk kunnen doen.

“Hoe doen Oekrainers het tot nu toe op de Nederlandse arbeidsmarkt?” vraagt Rens de Jong. “Wat als ze hier willen blijven? Zijn er al conclusies uit het project te trekken? Waar lopen Oekraïners tegenaan? Hoe stellen werkgevers hun werkvloer open voor divers talent?”

Luister naar de podcast via: SpotifyApple Podcasts of BNR App.

De podcast ‘Werkverkenners’ is een productie van BNR.

Presentatie: Rens de Jong

Meer informatie over het project “Direct Meedoen” vind je hier op onze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven