Ons geïntegreerd jaarverslag 2021 is uit!

Voor het tweede jaar op rij publiceren wij onze resultaten in een jaarverslag dat is gebaseerd op onze impact meting. Je leest verhalen van medewerkers, werkgevers en deelnemers die laten zien hoe die impact er voor onze stakeholders uitziet. Bovendien nemen we jullie mee in onze toekomstplannen, want ook de komende tijd blijven wij werken aan een inclusief Nederland. Als impact gedreven onderneming, gebruiken we de leringen uit deze meting om in de toekomst nóg meer impact te maken.

2021 begon in lockdown. Voor de teams en deelnemers van NewBees was het een lastige tijd. De kracht van onze matches en workshops is menselijk contact en verbinding. Toch kregen de teams het voor elkaar om dichtbij onze deelnemers te blijven en waardevolle, praktische, matches te maken die het welzijn van nieuwkomers in Nederland vergroten. Gelukkig was het vanaf de zomer van 2021 weer mogelijk om traineeships op locatie te bieden. Dat deden we onder andere in de zorg, waar veel vraag was naar extra hulp en ondersteuning.

In 2021 maakten wij het verschil voor meer dan 550 deelnemers. Op negen locaties in het land werkten 46 fantastische medewerkers aan het maken van matches die echt ertoe doen, die het talent van nieuwkomers inzetten voor de maatschappij. Online en offline.

2021 was ook het jaar dat Nederlandse gemeenten, en NewBees, zich voorbereidden op de nieuwe ‘Wet Inburgering 2021’. Deze werd op 1 januari 2022 van kracht. Gemeenten gingen op zoek naar aanbieders van taalles en participatie voor nieuwkomers. Wij breidden ons aanbod uit naar verschillende modulaire participatieactiviteiten, die naadloos aansluiten bij het onderwijs van onze taalpartner NLtraining.

Meer weten? Hier vindt u ons jaarverslag 2021


De impact metingen in het jaarverslag zijn berekend in samenwerking met Impact Institute. Impact Institute ontwikkelt tools om een transitie van een financiële economie naar een impact economie mogelijk te maken. Meer informatie: www.impactinstitute.com


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven