Ons jaarverslag 2020 is uit!

Terwijl de wereld weer tot leven komt, presenteren wij ons jaarverslag 2020: een jaar waarin we thuis werkten, en vooral online of op afstand matches maakten. Toch hebben we veel impact kunnen maken. Ons jaarverslag 2020 laat dat zien. Dit geïntegreerde jaarverslag omschrijft niet alleen onze activiteiten en resultaten, maar ook de diepere impact op verschillende stakeholders, die het gevolg is van ons werk. We analyseren de impact op bijvoorbeeld sociale banden en het welzijn van onze deelnemers, maar ook de toegevoegde waarde op organisaties, de overheid en de maatschappij. Zo kijken we verder dan enkel output-cijfers om de resultaten van onze onderneming te presenteren. Want juist de niet-directe impact van NewBees doet er écht toe. In dit jaarverslag ziet u dan ook niet alleen de financiële verantwoording terug, maar vooral de waarde van de niet-financiële impact die in 2020 samenhing met het werk van NewBees.

2020 was voor NewBees, ondanks de uitdagingen die het nieuwe coronavirus ons bracht, een ongeëvenaard impactjaar. 44 medewerkers op 9 locaties waren verantwoordelijk voor de uitvoering van NewBees’ traineeships en andere activiteiten. Zij maakten betekenisvolle matches voor deelnemers in 14 Nederlandse gemeenten. Er zijn bijna 400 deelnemers gematcht aan traineeships en persoonlijk begeleid door onze toegewijde matchers. In ruim 600 matches namen zij deel aan workshops, liepen zij stage, deden zij vrijwilligerswerk en vonden zij betaalde banen.

NewBees jaarverslag 2020 voorpagina

Impact op zowel newbies als werkgevers

Bij het meten van impact gaan we een stap verder en kijken we naar de verandering die dat effect voor de verschillende stakeholders teweegbrengt. Dit doen wij ten opzichte van een referentiescenario. Dus, welk effect heeft het NewBees traineeship gehad op deelnemers versus niet-deelnemers, zoals:

  • Impact per stakeholder (dus nieuwkomer, bedrijven, gemeenten, samenleving)
  • Impact per NewBees locatie

Tijdens en na het volgen van het traineeship ervaren de deelnemers bijvoorbeeld meer welzijn en autonomie. Dit komt zowel door het eigenlijke werk dat zij doen, als door de sociale contacten en de culturele integratie die dit werk teweeg brengt. Voor werkgevers heeft het aantrekken van een newbie vooral positief impact op klanttevredenheid, werknemersbinding en reputatie. Voor gemeenten resulteert NewBees’ aanpak lagere overheidsuitgaven, hogere inkomstenbelasting en meer betrokken inwoners. In 2020 namen bijna 400 deel aan onze traineeships, gezamenlijk ervaarden zij een toegenomen welzijn equivalent aan € 29.000 per persoon. Dat is meer dan tien keer wat elk traineeship heeft gekost!

Impact gedreven onderneming

In ons jaarverslag 2020 nemen we je mee in onze resultaten en impact meting, zowel per stakeholder als per locatie. We zijn enorm trots op dit eerste geïntegreerd jaarverslag van NewBees. Als voorloper op het gebied van impact gedreven ondernemen, gebruiken we leringen uit deze meting om in de toekomst nóg meer impact te maken.

Meer weten? Hier vindt u ons jaarverslag 2020

De impact metingen in het jaarverslag zijn berekend in samenwerking met Impact Institute. Impact Institute ontwikkelt tools om een transitie van een financiële economie naar een impact economie mogelijk te maken. Meer informatie: www.impactinstitute.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven