Project bij Achmea succesvol afgerond

Met begeleiding van NewBees en Refugee Talent Hub gingen vier nieuwkomers dit jaar aan het werk in de IT bij Achmea.

Naar aanleiding van een vorig project waarin Achmea, Refugee Talent Hub en NewBees samenwerkten, gingen vier nieuwkomers in januari 2023 aan de slag bij verschillende IT-afdelingen binnen Achmea. Om dit goed te laten verlopen, vroeg Achmea aan NewBees om deze nieuwe collega’s een jaar lang te begeleiden op de werkvloer.

Begeleiding door een ervaringsdeskundig

De begeleiding werd uitgevoerd door NewBees collega Duaa Ashtar. Duaa kwam zelf als nieuwkomer naar Nederland vanuit Syrië. Ze heeft al enkele jaren ervaring bij NewBees in het begeleiden van nieuwkomers naar werk. Daarnaast heeft ze een bachelor in AI en volgt ze een master in information sciences aan de UVA in Amsterdam. Hierdoor kan ze dus het werk van deze deelnemers ook inhoudelijk goed begrijpen. Duaa spreekt Arabisch, Engels en Nederlands, wat ook bij deze begeleiding goed van pas kwam.

Een combinatie van individuele begeleiding en groepsintervisies

In het eerste half jaar bood NewBees zowel intensieve individuele begeleiding als maandelijkse intervisie momenten in de vorm van groepsbegeleiding. In het tweede half jaar vond er meer individuele begeleiding op maat plaats, op basis van de specifieke behoeften van de deelnemers. De maandelijkse intervisie groepsbijeenkomsten werden door de deelnemers ervaren als een veilige plek om ervaringen met elkaar te delen, problemen te bespreken en om samen naar oplossingen te zoeken. De thema’s van de intervisie sessies waren onder andere de Nederlandse arbeidscultuur, financiën en belastingen.

Gesprekken met de deelnemers en met Refugee Talent Hub

In het eerste half jaar had Duaa wekelijks contact met de deelnemers via telefonische gesprekken of Zoom-meetings. Daarna werd het maandelijks. Zij had ook maandelijks een check-in meeting met Refugee Talent Hub, waarbij ze updates en de voortgang van de deelnemers met elkaar deelden. Duaa deelde informatie vooral vanuit het perspectief van de deelnemers en Refugee Talent Hub met focus vanuit het perspectief van de managers van Achmea.

Meer zelfvertrouwen

Duaa sprak met de deelnemers over hun ambities en wat goed zou zijn voor hun carrière. Ze bood een luisterend oor en een veilige ruimte om van alles te delen. Dit heeft de deelnemers geholpen meer zelfvertrouwen te krijgen om zelfstandig aan de slag te gaan. Duaa adviseerde deelnemers ook op het gebied van communicatie en teaminteractie.

Positief impact

Toen zij van start gingen bij Achmea, spraken alle vier deelnemers nog niet zo goed Nederlands. Inmiddels beheersen zij de taal behoorlijk goed. De deelnemers die in het begin terughoudend waren in het delen van hun ideeën met collega’s, of moeite hadden met goed contact te onderhouden met hun buddies bij Achmea, staan er nu voor open om dat te doen zodra de gelegenheid erom vraagt. Een deelnemer heeft extra cursussen gevolgd en certificaten behaald in data engineering. De managers van Achmea zijn zeer tevreden over de prestaties van de vier deelnemers en waarderen hun actieve deelname en ideeën.

Meer weten over de methodes waarmee Duaa de deelnemers begeleidde? Lees het hier.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven