Traineeship nieuwkomers

Wil jij de Nederlandse arbeidsmarkt leren kennen? En je ervaring inzetten in een Nederlandse werkomgeving? Leuk! NewBees helpt je graag bij het vinden van een traineeship. Ongeacht waar je vandaan komt, waar je naartoe wil, je kennis van de Nederlandse taal. En of je wel of geen werkervaring hebt.

MDT Traineeship

MDT Traineeship is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, mensen tussen 17 en 27 jaar met een vluchtachtergrond, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt. Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship krijgen de deelnemers een certificaat en worden ze begeleid naar een volgende stap.

Maatschappelijke diensttijd logo


Meer weten? Klik hier voor de projectpagina.

Ben je geïnteresseerd in het MDT traineeship? Kijk hier of we het traineeship ook bij jou in de buurt aanbieden

Het NewBees Traineeship in het kort:

   • Jouw talenten en ambities staan centraal.
   • Je doet werkervaring op én leert de Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt kennen.
   • Je bouwt een lokaal netwerk op.
   • Je oefent met de Nederlandse taal.
   • Je krijgt persoonlijke begeleiding van onze matchers.
   • Tijdens je traineeship volg je workshops.
   • Je leert specifieke arbeidsvaardigheden.
NEWBEES_LOGO-ZWART-RGB-4x

Ben je geïnteresseerd in het NewBees traineeship? Kijk hier of we het traineeship ook bij jou in de buurt aanbieden.

Door het volgen van een traineeship leer je veel over de Nederlandse cultuur. Ook bouw je een netwerk op. Dit betekent dat je veel mensen leert kennen. Tijdens het traineeship oefen je ook de Nederlandse taal. Jargon, bijvoorbeeld. Dit zijn woorden die veel gebruikt worden tijdens je werk, ook wel “vaktaal” genoemd. Ons team bestaat uit lokale toppers én nieuwkomers.

Woon je in een omgeving waar NewBees actief is? Neem dan contact op met het team in jouw regio of gemeente. Klik op onderstaande button voor de lijst.

Newbies die je voorgingen

Jihan

Zij volgt de Z-route, dit betekent dat zij binnen drie jaar, 800 uren taallessen moet volgen en 800 uren participatie-activiteiten moet doen.

Lees verder »

Lees meer →
Inna-en-do-zaanstad

Toen Natalja mij vertelde over het NewBees traineeship en vrijwilligerswerk bij de winkel Luttel & Zuks, werd ik meteen enthousiast.

Lees verder »

Lees meer →
Duaa Ashtar

Vier statushouders gaan voor 1 jaar betaald aan het werk in de IT bij Achmea. Zij krijgen begeleiding op het gebied van professionele ontwikkeling en taal.

Lees verder »

Lees meer →

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven