MDT Traineeship

Via het NewBees MDT-traineeship en in lijn met de MDT-visie, hebben jonge vluchtelingen de kans om nieuwe mensen te leren kennen, hun talent te ontwikkelen en iets te doen voor een ander terwijl zij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt.

NewBees gebruikt hiervoor haar eigen unieke online platform en werkwijze, een zelf-ontwikkelde methodiek die jonge nieuwkomers empowert.

De jongeren die aan het inburgeren zijn nemen deel aan NewBees participatiebouwstenen. Tijdens het traineeship worden ze begeleid door NewBees matchers, van wie de meesten zelf ook een vluchtverleden hebben en ook onder de 30 jaar oud zijn. Als geen ander begrijpen zij wat de jongeren meemaken en zijn dé schakel tussen jonge nieuwkomers en lokale organisaties.

Alle deelnemers hebben een eigen profiel in het NewBees online platform waarmee ze zicht hebben op het verloop van hun traineeship en een eigen CV kunnen maken.

Het MDT-traineeship draagt zo ook bij aan een verhoogde acceptatie van (jonge) nieuwkomers, een verhoogd vertrouwen en daarmee aan een inclusiever Nederland.

Het MDT traineeship is er voor nieuwkomers tussen de 17 en 29 jaar en is deel van
Maatschappelijke Diensttijd.

mdt

“Tijdens het MDT-traineeship van NewBees, leer ik over de Nederlandse cultuur, maatschappij en arbeidsmarkt en oefen ik de Nederlandse taal. Daarnaast ontmoet ik veel nieuwe mensen."
Maher
Maher
Deelnemer MDT-traineeship in Arnhem

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven