Projecten

Naast onze NewBees Traineeship, Wees Welkom Workshops en de pilots leerroutes voor gemeenten, werken wij aan verschillende projecten. Allen om een inclusieve samenleving na te streven.

MDT
Traineeship

MDT is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt.

Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgen wij voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Hoe ik talent voor het
leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg is terug! De voorstelling is weer te zien in Nederlandse theaters vanaf januari 2022.

In Hoe ik talent voor het leven kreeg komen theater, muziek en dans samen in een grootse voorstelling, gespeeld door een cast van acteurs, musici en tientallen nieuwe Nederlanders met een vluchtverleden.

Zij nemen het publiek mee in de soms bizarre levens van de mensen die in het AZC wonen en werken en die soms hopeloos verstrikt raken in het systeem. Voor en na de voorstelling gaat het publiek verder op verkenning tijdens De Expeditie, het verdiepingsprogramma met kunst, film, debat, muziek, en meer.

REWIP van Erasmus
+ Key Action

NewBees doet mee aan project REWIP: ‘Refugee Empowerment and Work Integration Program’, een Erasmus+ “Strategisch partnerschap voor de jeugd” -project. REWIP richt zich op de integratie van jonge vluchtelingen en het vergroten van hun inzetbaarheid.

Ook brengt REWIP jeugdorganisaties samen om effectieve methoden te ontwikkelen en delen, om samen dit gemeenschappelijke doel te bereiken.

Samen met partners uit Griekenland en Italië adviseert NewBees over het creëren van een succesvol integratie-instrument door vrijwilligerswerk voor jonge vluchtelingen in Griekenland en Italië.

Naast onze landelijke projecten ontwikkelen we ook lokale projecten, zoals bijvoorbeeld het Project 8 in Amsterdam en Haarlemmermeer.

Meer weten? Bekijk onze locaties voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top