Projecten

Naast onze NewBees Traineeship, de inburgering- en participatietrajecten voor gemeenten en NewBees INC D&I advies voor werkgevers, werken wij aan verschillende projecten.
Allen om een inclusieve samenleving na te streven.

MDT Traineeship

Het MDT-traineeship is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en is ontwikkeld voor jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen tussen 17 en 30 jaar oud.

Via het NewBees MDT-traineeship en in lijn met de MDT-visie, hebben jonge vluchtelingen de kans om nieuwe mensen te leren kennen, hun talent te ontwikkelen en iets te doen voor een ander terwijl zij zich voorbereiden op de arbeidsmarkt.

De jongeren die aan het inburgeren zijn binnen de Z-route, nemen deel aan NewBees participatiebouwstenen. Tijdens hun traineeship worden ze begeleid door NewBees matchers, van wie de meesten zelf ook een vluchtverleden hebben en ook onder de 30 jaar oud zijn.

Zorg Traineeship

 

Met ondersteuning van het Platform Nieuwkomers & Werk heeft NewBees de Zorg Traineeship ontwikkeld. Hiermee matchen wij nieuwkomers met interesse of ervaring in de zorg aan een traineeship waardoor zij:

    • Praktische werkervaring opdoen bij een lokale zorginstelling;
    • Hun Nederlandse taal verbeteren;
    • Hun netwerk vergroten in de zorgsector;
    • De mogelijkheid krijgen om betaald aan de slag als verzorgende IG te gaan of een passend onderwijstraject te volgen richting verzorgende IG.

Het project wordt aangeboden in Amsterdam, Leiden e.o. en Midden-Gelderland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven