Projecten

Naast onze NewBees Traineeship, de inburgering- en participatietrajecten voor gemeenten en NewBees INC D&I advies voor werkgevers, werken wij aan verschillende projecten.
Allen om een inclusieve samenleving na te streven.

MDT
Traineeship

MDT is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt.

Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgen wij voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Oekraïne Project Team Zaanstad

Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Sindsdien heeft Rusland aanvallen uitgevoerd in gebieden waar veel burgers wonen. Miljoenen Oekraïners zijn het land ontvlucht en ruim 60.000 mensen zijn naar Nederland gekomen.

Het doel van dit project is een bepaald aantal personen met een divers profiel naar werk begeleiden. NewBees team Zaanstad zal hen matchen volgens de stappen van het NewBees traineeship.

Tijdens dit proces verzamelen we informatie over onze onderzoeksvragen. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de behoeften op het gebied van werk/participatie? Wat kan NewBees voor deze doelgroep betekenen?

REWIP van Erasmus
+ Key Action

NewBees doet mee aan project REWIP: ‘Refugee Empowerment and Work Integration Program’, een Erasmus+ “Strategisch partnerschap voor de jeugd” -project. REWIP richt zich op de integratie van jonge vluchtelingen en het vergroten van hun inzetbaarheid.

Ook brengt REWIP jeugdorganisaties samen om effectieve methoden te ontwikkelen en delen, om samen dit gemeenschappelijke doel te bereiken.

Samen met partners uit Griekenland en Italië adviseert NewBees over het creëren van een succesvol integratie-instrument door vrijwilligerswerk voor jonge vluchtelingen in Griekenland en Italië.

Naast onze landelijke projecten ontwikkelen we ook lokale projecten, zoals bijvoorbeeld het Project 8 in Amsterdam en Haarlemmermeer.

Meer weten? Bekijk onze locaties voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top