Projecten

Naast onze NewBees Traineeship, de inburgering- en participatietrajecten voor gemeenten en NewBees INC D&I advies voor werkgevers, werken wij aan verschillende projecten.
Allen om een inclusieve samenleving na te streven.

MDT
Traineeship

MDT is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt.

Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgen wij voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Direct Meedoen


Mensen uit Oekraïne die naar Nederland zijn gevlucht hoeven niet in te burgeren. Ze gaan niet door de asielprocedure en ze mogen meteen werken.

Hoe kunnen wij deze groep mensen goed begeleiden naar een plek in de maatschappij? Wat leren we over meedoen zonder inburgering?

Het doel is een bepaald aantal personen met een divers profiel naar werk begeleiden volgens de stappen van het NewBees traineeship.

Tijdens dit proces verzamelen we informatie. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de specifieke behoeften op het gebied van werk/participatie?

Zorg Traineeship

 

Met ondersteuning van het Platform Nieuwkomers & Werk heeft NewBees de Zorg Traineeship ontwikkeld. Hiermee matchen wij nieuwkomers met interesse of ervaring in de zorg aan een traineeship waardoor zij:

    • Praktische werkervaring opdoen bij een lokale zorginstelling;
    • Hun Nederlandse taal verbeteren;
    • Hun netwerk vergroten in de zorgsector;
    • De mogelijkheid krijgen om betaald aan de slag als verzorgende IG te gaan of een passend onderwijstraject te volgen richting verzorgende IG.

Het project wordt aangeboden in Amsterdam, Leiden e.o. en Midden-Gelderland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven