Projecten

Naast onze NewBees Traineeship, de inburgering- en participatietrajecten voor gemeenten en NewBees INC D&I advies voor werkgevers, werken wij aan verschillende projecten.
Allen om een inclusieve samenleving na te streven.

MDT
Traineeship

MDT is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en bereidt jonge nieuwkomers, jonge vluchtelingen, voor op een plek in onze samenleving. We matchen hen met een traineeship bij een lokale maatschappelijke organisatie, waar hun talent tot zijn recht komt.

Tijdens het traineeship volgen de deelnemers een aantal workshops, krijgen zij intensieve begeleiding en ontmoeten zij mensen van verschillende achtergronden bij hen in de buurt. Persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid en talent staan centraal. Na afloop van het traineeship zorgen wij voor opvolging in de vorm van een mooi certificaat en begeleiding naar een volgende stap.

Meedoen zonder Inburgering

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne zijn miljoenen mensen gevlucht en ruim 70.000 mensen zijn naar Nederland gekomen.

Het doel van dit project is een bepaald aantal personen met een divers profiel naar werk begeleiden.
NewBees teams matchen hen volgens de stappen van het NewBees traineeship.

Tijdens dit proces verzamelen we informatie over onze onderzoeksvragen. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de behoeften op het gebied van werk/participatie? Wat kan NewBees voor deze doelgroep betekenen? Wat leren we van nieuwkomers die meedoen zonder inburgering?

Naast onze landelijke projecten ontwikkelen we ook lokale projecten, zoals bijvoorbeeld het Project 8 in Amsterdam en Haarlemmermeer.

Meer weten? Bekijk onze locaties voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top