Traineeship nieuwkomers

Wil jij de Nederlandse arbeidsmarkt leren kennen? En je ervaring inzetten in een Nederlandse werkomgeving? Leuk! NewBees helpt je graag bij het vinden van een traineeship. Ongeacht waar je vandaan komt, waar je naartoe wil, je kennis van de Nederlandse taal. En of je wel of geen werkervaring hebt.

newbies vergadering

Het Traineeship in het kort:

  • Jouw talenten en ambities staan centraal.
  • Je doet werkervaring op én leert de Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt kennen.
  • Je bouwt een lokaal netwerk op.
  • Je oefent met de Nederlandse taal.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding van onze matchers.
  • Ons team bestaat voor de helft uit mede-nieuwkomers. Wij begrijpen jouw situatie en achtergrond.
  • Tijdens je traineeship volg je workshops.
  • Alle nieuwkomers zijn welkom bij NewBees. Ongeacht status, eerdere werkervaring, opleiding of taalvaardigheden.

Door het volgen van een traineeship leer je veel over de Nederlandse cultuur. Ook bouw je een netwerk op. Dit betekent dat je veel mensen leert kennen. Tijdens het traineeship oefen je ook de Nederlandse taal. Jargon, bijvoorbeeld. Dit zijn woorden die veel gebruikt worden tijdens je werk, ook wel “vaktaal” genoemd. Ons team bestaat uit lokale toppers én nieuwkomers.

Wanneer je je aanmeldt voor een NewBees Traineeship, neemt ons team contact met je op. Een matcher is vanaf dan jouw persoonlijke aanspreekpunt. Samen kijken we naar je talenten en ervaring. Daarna zoekt je matcher via ons online platform naar het juiste traineeship. Een werkplek die aansluit bij je wensen en talent. Tijdens je traineeship volg je onze workshops. En staat je matcher altijd voor je klaar.

Newbies die je voorgingen

Salam_feature

Salam was 18 toen hij in 2015 uit Syrië vluchtte en naar Nederland kwam. Eerst woonde hij bij zijn oudere broer in Amstelveen. Een paar maanden later verhuisde hij naar Tiel. In het begin was het vreemd en moeilijk want opeens was hij helemaal alleen.

Lees verder »

Lees meer →
Khouzama_Zonnebloem

Sinds september 2020 werkt Khouzama als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Het liefst wil zij haar carrière in de advocatuur doorzetten.

Lees verder »

Lees meer →
Fadwa_BuddyFilm_betaalde_baan

Voordat ze in 2015 naar Nederland kwam, werkte Fadwa vijftien jaar in Syrië als advocaat. Hier mag ze (nog) niet in haar vakgebied werken.

Lees verder »

Lees meer →

Register for our newsletter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Scroll naar top