Wat we doen

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. Wij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar gelijkwaardigheid centraal staat. En waar ruimte is voor het benutten van talent, ongeacht waar je vandaan komt. 

Na een bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos in 2015, zijn we in 2016 met NewBees begonnen. Met als doel om middels traineeships newbies voor te bereiden op een plek in onze samenleving. 
Inmiddels zetten we onze newbie-expertise in voor:

1. Newbies

Door traineeships waarmee zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt, en workshops

2. Gemeenten

Op structurele basis, maar ook in pilots ter voorbereiding op de Veranderopgave Inburgering en voor de ‘ondertussengroep’

3. Werkgevers

Met workshops over een inclusieve werkvloer en het inzetten van de talenten van newbies

"Een newbie is slang voor nieuwkomer.
We zijn allemaal wel eens ergens nieuw geweest."
Annemiek Dresen
Directeur NewBees

Ook delen we onze expertise via workshops. Denk aan de Interculturele workshops voor nieuwkomers, waar zij o.a. leren over de Nederlandse Arbeidsmarkt. Of de Wees Welkom Workshop voor bedrijven en organisaties, waar we concrete stappen meegeven hoe een inclusieve werkvloer te bereiken.

Wees welkom workshop - wat NewBees doet

Met onze aanpak, diensten en workshops werken wij aan een inclusief Nederland. En onze aanpak werkt. Wij maken bewezen impact. Voor nieuwkomers, gemeenten, bedrijven én de samenleving als geheel. Zowel financieel als op welzijnsniveau. Lees er meer over op onze Impact pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar top