Werkwijze

Alles wat wij binnen NewBees doen, helpt nieuwkomers voor te bereiden op een plek in onze maatschappij. Onze aanpak is een unieke combinatie van persoonlijke begeleiding en praktijkervaring, gebaseerd op maatwerk.

Maatwerk

Focus op mensen en het bieden van maatwerk is de kern van wat NewBees doet. Ons intakeproces, het zoeken naar een passende werkplek en de persoonlijke begeleiding gedurende het hele traject helpen de nieuwkomer zelfvertrouwen op te bouwen door het ontdekken en ontwikkelen van het eigen talent.

Praktijkervaring opdoen

Een praktische aanpak werkt. Leren door te doen, Nederlands verbeteren door te praten, en je netwerk te vergroten door mensen te ontmoeten. Door praktijkervaring op te doen neemt de arbeidsfitheid toe en ontstaat er een beter beeld van bij de Nederlandse en lokale maatschappij (NewBees, 2021, Jaarverslag en Impact Meting).

Gelijkwaardigheid

Wij matchen duurzaam. Dit betekent dat wij newbies matchen aan een traineeship die aansluit bij hun ambities en om ze dichter bij hun droombaan te brengen. Daarnaast werken wij samen met onze partner NLTraining en combineren wij taalonderwijs met het opdoen van praktijkervaring. Dit is in ljin met de nieuwe inburgeringswet.

Lokale teams & expertise ervaringsdeskundigen

Lokale teams

NewBees werkt met lokale teams in verschillende steden in Nederland. Onze matchers zijn sterk geworteld in de lokale samenleving en zijn de schakel tussen nieuwkomers en lokale organisaties.

Newbees werkt met lokale teams
Ervaringsdeskundigen

Onze matchers opereren altijd in gelijkwaardige duo’s: een talentvolle nieuwkomer en een lokale topper. Zo combineren we het beste van twee werelden en koppelen we kennis, ervaring en netwerken aan elkaar.

Passende werkplek

Door ons lokaal netwerk én ervaringsdeskundigen vinden wij voor elke nieuwkomer een passende werkplek. En maken we matches die er écht toe doen.

Online Matching Platform

We hebben een unieke methodiek een online matching platform ontwikkeld. Zo combineren we slimme technologie met sociaal contact, zodat we altijd dichtbij zijn. Persoonlijk én praktisch.

Op ons innovatieve platform voegen nieuwkomers hun ervaring, kennis en passies samen in een persoonlijk profiel. Met deze informatie matchen we nieuwkomers met een passend traineeship. Alle opgedane kennis en ervaring leggen we vast en valideren we in onze tool.

Online matching platform

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven