Werkwijze

Participatie op maat

Alles wat wij binnen NewBees doen, helpt nieuwkomers voor te bereiden op een plek in onze maatschappij en om direct mee te kunnen doen. Onze aanpak is een unieke combinatie van persoonlijke begeleiding en praktijkervaring, gebaseerd op maatwerk.

Maatwerk

Focus op mensen en het bieden van maatwerk is de kern van wat NewBees doet. Verschillende typen nieuwkomers hebben verschillende dienstverlening nodig. NewBees biedt programma’s en ondersteuning op maat, voor elke individuele nieuwkomer, aangepast aan hun persoonlijke behoeften, talenten en mogelijkheden.

Talent

NewBees maakt ruimte voor talent. Voor nieuwkomers die inburgeren en werkervaring willen opdoen, voor gemeenten die hen verwelkomen en bij werkgevers die inclusie nastreven, op welk vlak dan ook. Dat doen wij door het goede voorbeeld te geven als inclusieve werkgever, door praktische oplossingen te bieden, en door inzichtelijk te maken welke impact wij teweeg brengen.

Gelijkwaardigheid

NewBees is een organisatie van nieuwkomers die werkt met en voor nieuwkomers. De stem van nieuwkomers is sterk vertegenwoordigd. Daar hecht NewBees belang aan. Doordat de helft van de collega’s zelf een nieuwkomer achtergrond heeft, is ook de gelijkwaardigheid goed geborgd.

“Op basis van feedback van de deelnemers,
passen wij waar nodig de programma’s aan
en bedenken nieuwe activiteiten.”
Bastiaan
Bastiaan Kuijt
Coördinator NewBees Midden-Gelderland

Lokale teams & ervaringsdeskundigen

Lokale teams

NewBees werkt met lokale teams in verschillende steden in Nederland. Onze matchers zijn sterk geworteld in de lokale samenleving en zijn de schakel tussen nieuwkomers en lokale organisaties.

Team_Rotterdam
Ervaringsdeskundigen

Onze teams opereren altijd in gelijkwaardige duo’s: een talentvolle nieuwkomer en een lokale topper. Zo koppelen we kennis, ervaring en netwerken aan elkaar.

Online Platform

Een online platform dat nauwgezet bijhoudt welke uren worden besteed aan participatie en hoever iemand onderweg is in de inburgering.


Zowel deelnemers als hun contactpersonen bij de gemeente kunnen te allen tijde de voortgang van de inburgering bijhouden.

Deelnemers hebben een eigen inlog en kunnen zelf het profiel verder aanvullen, wat tegelijkertijd dient als een mooi opgemaakt CV dat direct kan worden gestuurd aan toekomstige werkgevers.

Online matching platform

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mijn interessegebied(en)
Scroll naar boven